Jaarlijkse Dodenherdenking op de Vroenhof in Eijsden

Elk jaar op 4 mei vindt de Dodenherdenking plaats op de Vroenhof in Eijsden. Dit plechtige evenement is bedoeld om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en latere oorlogssituaties en vredesmissies te herdenken. De herdenking brengt de gemeenschap samen in een moment van stilte, respect en herinnering.

Programma van de Herdenking

19.20 uur: Verzamelen van Geüniformeerde Leden
Alle geüniformeerde leden worden om 19.20 uur verwacht aan de Vroenhof in Eijsden.

Drumband en Signalen
Voor de drumband geldt dat slechts één lid de signalen zal ten gehore brengen. Dit gebeurt in overleg met Tambour-maître Angelique Kools-Kloos. De overige drumbandleden hoeven hun trommels niet mee te nemen, wat de plechtigheid extra sereen en respectvol maakt.

Ceremonie Onder Commando
De ceremonie staat onder het commando van commandant Kapitein Patrick Liebens. Zijn leiding zorgt ervoor dat de herdenking ordelijk en respectvol verloopt, waarbij iedereen op de juiste momenten in stilte en eerbied kan samenkomen.

De Betekenis van de Herdenking
De Dodenherdenking op de Vroenhof is een diepgewortelde traditie die de inwoners van Eijsden de gelegenheid biedt om stil te staan bij de offers die zijn gebracht voor de vrijheid die we vandaag de dag kennen. Het is een moment om te reflecteren op het verleden en de waarde van vrede en vrijheid te hernieuwen.

Praktische Informatie

  • Datum: 4 mei
  • Tijd: 19.20 uur voor de geüniformeerde leden, 19.50 uur start de herdenking
  • Locatie: Vroenhof, Eijsden

De herdenking is een openbaar evenement en iedereen is welkom om deel te nemen en eer te betuigen aan de gevallenen.

Laten we samenkomen op de Vroenhof in Eijsden om respect te tonen en de herinnering levend te houden aan degenen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid.