Patroonsfeest St. Sebastianus: Een Jaarlijkse Traditie van Verbondenheid en Eer

Het Patroonsfeest St. Sebastianus is een jaarlijks terugkerend evenement dat diepgeworteld is in de traditie en gemeenschap van Oost-Maarland. Elk jaar vieren wij deze bijzondere dag ter ere van onze patroonheilige St. Sebastianus, waarbij zowel leden als ereleden, beschermvrouwen, leden van verdienste, betalende leden, en leden van de Broederschap SOM van harte welkom zijn.

Tradities en Betekenis
Het Patroonsfeest vindt plaats in het weekend dat het dichtst bij 20 januari ligt, de feestdag van St. Sebastianus. Deze heilige is al eeuwenlang de beschermheilige van onze gemeenschap en wordt geëerd om zijn moed en standvastigheid. Het feest is niet alleen een eerbetoon aan St. Sebastianus, maar ook een viering van onze gemeenschappelijke waarden en onze sterke onderlinge banden.

Programma van de Feestavond
Verzamelen bij het Verenigingslokaal De avond begint met een samenkomst bij ons verenigingslokaal. Dit is een mooie gelegenheid voor alle aanwezigen om elkaar te ontmoeten en de feestelijke sfeer te proeven.

Vertrek naar de Kerk
Vervolgens vertrekken we gezamenlijk naar de kerk voor een plechtige en inspirerende Heilige Mis. Deze mis vormt het spirituele hart van het Patroonsfeest en biedt een moment van bezinning en dankbaarheid. De Heilige Mis is een belangrijk onderdeel van de viering, waarbij we samenkomen om te bidden en te reflecteren op de waarden en het erfgoed van St. Sebastianus.

Bloemenhulde aan het Kerkhof
Na de mis begeven we ons naar het kerkhof voor een bloemenhulde. Dit eerbetoon aan onze overleden leden en dierbaren is een moment van respect en herinnering, waarbij we stilstaan bij hun bijdrage aan onze gemeenschap.

Feestvergadering in het Verenigingslokaal
Terug in het verenigingslokaal volgt een feestvergadering. Hier worden belangrijke mededelingen gedaan en wordt de jaarvergadering gehouden, wat een formeel maar feestelijk onderdeel van de avond is. Hierbij worden jubilarissen en leden die bevorderen (nieuwe rang) in het zonnetje gezet.

De avond wordt afgesloten met een informeel samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje. Dit is een kans voor alle leden om in een ontspannen sfeer te genieten van elkaars gezelschap en om gezamenlijk te proosten op het nieuwe jaar en de toekomst van onze gemeenschap.

Een Viering voor Iedereen
Het Patroonsfeest St. Sebastianus is meer dan alleen een feest; het is een viering van gemeenschap, traditie en verbondenheid. Elk jaar kijken wij ernaar uit om deze speciale dag te vieren met al onze leden, van jong tot oud, en om samen onze rijke geschiedenis en sterke toekomst te bekrachtigen.