Het Clubkampioenschap van de Schutterij: Strijd om de Wim Hoenen Trofee

Het jaarlijkse Clubkampioenschap binnen de schutterij is een evenement waarbij leden hun schietvaardigheid tonen en strijden om de prestigieuze Wim Hoenen trofee. Deze wedstrijd bestaat uit meerdere rondes waarin schutters hun precisie en uithoudingsvermogen testen.

Wedstrijdverloop

1. Eerste Ronde:

  • 3 Rondes van 3 Schoten: Alle deelnemende schutters lossen drie schoten in drie verschillende rondes. De beste helft van de schutters gaat door naar de volgende ronde.

2. Tweede Ronde:

  • Opnieuw 3 Rondes van 3 Schoten: De overgebleven schutters lossen opnieuw drie schoten in drie verschillende rondes. Wederom gaat de beste helft door naar de volgende ronde.

3. Finaleronde:

  • Top 3 Schutters: De beste drie schutters uit de tweede ronde strijden in de finaleronde. In deze ronde lossen zij vijf schoten. De schutter met de minste missers wint de wedstrijd.

De Wim Hoenen Trofee

De winnaar van het Clubkampioenschap ontvangt de Wim Hoenen trofee, een felbegeerde onderscheiding binnen de schutterij. Deze trofee wordt uitgereikt tijdens het Patroonsfeest van St. Sebastianus, een jaarlijks feest ter ere van de patroonheilige van de schutterij.

Betekenis van het Clubkampioenschap

Het Clubkampioenschap is niet alleen een test van schietvaardigheid, maar ook een viering van de camaraderie, gezelligheid en traditie binnen de schutterij. Het evenement biedt de leden de kans om hun vaardigheden te tonen en zich te meten met hun collega’s in een vriendelijke maar competitieve sfeer.