Het Erekruis Schieten: Eer en Vaardigheid

Het erekruis schieten is een prestigieuze traditie binnen de schutterijen, waarbij leden strijden om het erekruis, een symbool van schietvaardigheid en toewijding.

Wat is het Erekruis Schieten?

Het erekruis schieten is een schietwedstrijd georganiseerd door de bond. De winnaar ontvangt het erekruis, een onderscheiding die trots en respect binnen de gemeenschap symboliseert.

Het Wedstrijdverloop

  1. Plaatsen voor het erekruis: Tijdens het seizoen kan een schutter zich plaatsen voor deelname aan het erekruisschieten. Hiervoor dient de schutter tijdens een wedstrijd minimaal 6 schoten te lossen zonder te missen.
  2. Schietwedstrijd: De wedstrijd begint met een ronde van vijf schoten per schutter. De schutters mikken op bölkes van 1×1 cm. Zolang de schutter geen misser heeft, gaat hij door naar de volgende ronde. Dit proces gaat door tot er slechts één schutter overblijft zonder misser. Deze schutter wint het erekruis.

Betekenis van het Erekruis

Het erekruis is een symbool van uitmuntendheid en toewijding. Het brengt grote eer en verantwoordelijkheid met zich mee en versterkt competentiestrijd en de gemeenschapszin binnen de bond en de schutterijen.

Het erekruis schieten is een betekenisvol evenement dat vaardigheid, eer en traditie viert. Het versterkt de banden binnen de schutterijen en bevordert hun rijke tradities, waardoor het een onmisbaar onderdeel is van hun jaarlijkse activiteiten.